Omgaan met Agressie

  • Agressietraining

Omgaan met Agressie

Agressietraining: Omgaan met Agressie (en vervelend gedrag)
Helaas krijgen veel mensen tijdens hun werk met agressie te maken. Maar hoe ga je om met (verschillende vormen van) agressie en ander vervelend gedrag op de werkvloer? En hoe kun je agressie veelal in een vroeg stadium al voorkomen en op effectieve wijze ombuigen?

Voorkom escalatie en herken agressie tijdig
Omgaan met agressie kan een uitdagende situatie zijn, vooral wanneer je werkzaam bent in een publieke functie of in een dienstverlenende sector. Het is daarom van groot belang om te weten hoe je adequaat kunt reageren en handelen in situaties waarin agressie voorkomt. De training omgaan met agressie biedt de nodige kennis en vaardigheden om professioneel en veilig te kunnen handelen in lastige situaties. Je leert o.a. om escalatie te voorkomen, verschillende vormen van agressie te herkennen en deze vervolgens op de juiste wijze om te buigen. De training omgaan met agressie is geschikt voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met agressie.

Voor wie is deze agressietraining interessant?
De training ‘Omgaan met agressie’ sluit aan bij iedereen die in de dagelijkse praktijk beter wil leren omgaan met agressie, frustratie en/of ander vervelend gedrag.

Inhoud agressietraining
Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze agressietraining geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • Effectief omgaan met verschillende vormen van agressie en intimidatie
  • Verschillende vormen van agressie weten te onderscheiden in de praktijk
  • Zowel je persoonlijke als professionele grenzen weten te stellen en bewaken
  • Agressie tijdig (h)erkennen en effectief ombuigen
  • Omgaan met frustratiegedrag en emoties
  • Instrumentele agressie begrenzen
  • Zelfcontrole technieken toepassen
  • Inzicht in persoonlijke kwaliteiten en valkuilen
  • De-escalerend handelen

Agressietraining: oefenen met een trainingsacteur
Omgaan met agressie leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze agressietraining.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel
Na deze agressietraining ben je in staat om verschillende vormen van emotie en agressie te onderscheiden en hier effectief en de-escalerend op te reageren. je bent weerbaarder, weet je eigen spanning te reguleren en zowel je persoonlijke als professionele grenzen effectief te stellen en te (blijven) bewaken.

Agressietraining: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!
Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Zowel beschikbaar als incompany training als op basis van individuele open inschrijving
Deze training bieden we in verschillende vormen aan. Wanneer je deze training incompany wilt laten organiseren voor jouw collega’s op jullie eigen werkplek kun je hier op deze pagina de betreffende offerte of extra informatie bij ons opvragen.

Wil je geen incompany training organiseren maar je individueel aanmelden voor deze training op basis van open inschrijving? Neem dan eens een kijkje bij het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht door hier te klikken. Laat je ontvangen op een prachtige locatie centraal gelegen in het land om deel te nemen aan deze inspirerende en geheel verzorgde training.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze referenties.

 


Details agressietraining

Wij bieden diverse mogelijkheden om aan
deze waardevolle training deel te kunnen nemen.

Individuele/open inschrijving
Wil jij je individueel voor deze training aanmelden
op basis
van open inschrijving? Of wil je eens iets
heel anders dan
een reguliere incompany training?
Klik dan hier voor meer informatie.

Incompany training
Heb je interesse om deze training incompany bij
jullie 
op je eigen werkplek te laten organiseren?
Vraag hieronder
meer informatie en/of een offerte
op maat aan.

Niveau:
Training (aansluitend op jullie organisatie)
Aanvangsniveau: Ervaring met gast,- of klantcontact
Trainingsduur: 7 lesuren
Studiemateriaal: Praktijkgericht

€ Prijs op aanvraag

Wil je meer informatie ontvangen over deze
agressietraining of nader kennismaken?

Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!