Diefstalpreventie

  • Diefstalpreventie

Diefstalpreventie

Training: Diefstalpreventie
Hoe signaleer je in een vroeg stadium een winkeldief en hoe ga je hier vervolgens mee om? Als ondernemer en medewerker kun je grote invloed hebben op het voorkomen van een winkeldiefstal. Naast diefstalpreventie zal er binnen deze training ook aandacht besteed worden aan bijkomende aspecten zoals agressie en geweld. Daarnaast kijken we ook naar het zo veilig mogelijk aanspreken en eventueel aanhouden van een verdachte indien de diefstal niet kon worden voorkomen. Ook benieuwd hoe eenvoudig (winkel)diefstal in de praktijk flink te reduceren is?

Diefstal is in de praktijk eenvoudig te reduceren
Een training in diefstalpreventie is een belangrijk onderdeel van een effectief beveiligingsplan voor bedrijven. Het doel van een dergelijke training is om werknemers bewust te maken van de verschillende vormen van diefstal en hen te leren hoe zij deze in de praktijk veelal kunnen voorkomen. Deze diefstalpreventie training is geschikt voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met (winkel)diefstal.

Voor wie is deze training diefstalpreventie interessant?
Voor iedereen die op zijn werk te maken heeft met (winkel)diefstal.

Inhoud training
Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • Preventieve aanpak in de praktijk
  • Verschillende vormen van (winkel)diefstal
  • Verschillende type dieven
  • Waarnemen en observeren; hoe herken je tijdig een (winkel)dief?
  • Benadering en communicatieve vaardigheden
  • Omgaan met agressie en ander lastig gedrag
  • Eigen veiligheid waarborgen
  • Wettelijke kaders

Diefstalpreventie: oefenen met een trainingsacteur
Diefstalpreventie inzetten leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel
Naast het herkennen van afwijkend gedrag ben je na deze diefstalpreventietraining in staat om de verschillende type (winkel)dieven te herkennen. Je bent jezelf bewust van hoe je preventief een bijdrage kan leveren aan het voorkomen van een diefstal en hoe je op effectieve wijze een potentiële (winkel)dief veilig kunt aanspreken.
Ook heb je na deze training praktische handvatten in huis hoe je een aanhouding veilig kan laten verlopen en ben je je bewust van de wettelijke kaders en mogelijkheden.

Diefstalpreventie: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!
Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze referenties.

 


Details training
diefstalpreventie

Prijs op aanvraag

Niveau: Training (aansluitend op jullie organisatie)
Aanvangsniveau: Ervaring op de werkvloer
Trainingsduur: 7 lesuren
Studiemateriaal: Praktijkgericht

Wil je meer informatie ontvangen over deze
training of nader kennismaken?

Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!