Feedback Geven en Ontvangen

  • Feedback training

Feedback Geven en Ontvangen

Feedback training: De kracht van feedback geven (en ontvangen)
Een training feedback geven en ontvangen kan van onschatbare waarde zijn voor zowel werknemers als werkgevers. Het geven en ontvangen van feedback is essentieel voor professionele ontwikkeling en kan bijdragen aan het verbeteren van de prestaties en resultaten van een organisatie. Een compliment geven lukt vaak nog wel, hoewel hier in de praktijk vaak nog veel meer impact mee gemaakt zou kunnen worden, maar het benoemen van wat je niet prettig vindt is vaak een stuk lastiger. Collega’s aanspreken op gedrag of zelf aangesproken worden op gedrag leidt soms tot misverstanden en irritatie.
In deze training leer je feedback geven en ontvangen op een manier die leidt tot sterkere relaties en een betere samenwerking op de werkvloer.

De onschatbare waarde van feedback geven
Deze effectieve training ‘Feedback Geven en Ontvangen’ kan bijdragen aan een positieve werkcultuur en een hogere productiviteit. Door werknemers te leren hoe ze op een constructieve manier feedback kunnen geven en ontvangen, kunnen ze beter communiceren met hun collega’s en leidinggevenden en samenwerken aan het bereiken van gemeenschappelijke doelen. Dit kan leiden tot meer onderling vertrouwen en respect, wat de werksfeer ten goede komt.

Voor wie is deze feedback training interessant?
Voor iedereen die samenwerkt met collega’s.
Zowel voor medewerkers als leidinggevende binnen een team of organisatie.

Inhoud training
Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • Een compliment met impact maken
  • Feedback met het juiste effect
  • Concreet communiceren
  • Constructief feedback geven
  • Do’s en don’ts bij het geven en ontvangen van feedback
  • Hoe invloed uit te oefenen op lastige situaties aan de hand van feedback
  • 4G Gespreksmodel

Feedback training: oefenen met een trainingsacteur
De kracht van feedback geven (en ontvangen) leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze training.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel
Na deze feedback training ben je in staat om constructief feedback te geven en te ontvangen. Je bent jezelf bewust van de kracht van een complimenten en de waarde van opbouwende feedback. Hiernaast weet je invloed uit te oefenen op lastige situaties aan de hand van feedback. Hiernaast leer je verschillende gesprekstechnieken toe te passen en de onderlinge werksfeer en prestaties te verhogen.

Feedback training: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!
Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze  referenties.

 


Details feedback training

Prijs op aanvraag

Niveau: Training (aansluitend op jullie organisatie)
Aanvangsniveau: n.v.t.
Trainingsduur: 7 lesuren
Studiemateriaal: Praktijkgericht

Wil je meer informatie ontvangen over deze
training of nader kennismaken?

Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!