Impactvol Leidinggeven

  • Leiderschapstraining

Impactvol Leidinggeven

Leiderschapstraining: Impactvol Leidinggeven
Leidinggeven kan op heel veel verschillende manieren. Uiteraard heeft iedere leider zo zijn of haar eigen stijl ontwikkeld en dit is prima. Bovendien is authenticiteit niet aan te leren. Wat je wel kunt leren is om andere niet te imiteren, inspirerend te communiceren, gedoceerd invloed uit te oefenen op je omgeving en impact maken op je medewerkers en organisatie. Leidinggevende die hun ‘publiek’ weten te inspireren hebben verreweg de meeste impact. Voeg hier diverse praktische beïnvloeingsstijlen aan toe en je bent van zeer grote invloed in jouw rol als leider.

Een training impactvol leidinggeven kan van onschatbare waarde zijn voor managers en leidinggevenden die hun leiderschapsvaardigheden willen ontwikkelen en hun impact op de organisatie willen vergroten. Impactvol leidinggeven gaat verder dan het uitoefenen van controle en het geven van instructies. Het gaat om het inspireren van medewerkers, het stellen van duidelijke doelen en het creëren van een omgeving waarin medewerkers kunnen groeien en bloeien.

Vergroot je impact en inspireer je teamleden
De training ‘Impactvol Leidinggeven’ kan bijdragen aan een hogere productiviteit, betere prestaties en een hogere betrokkenheid van medewerkers. Het kan ook leiden tot een hogere tevredenheid van klanten en een positief imago van de organisatie. Door te investeren in de ontwikkeling van leiderschapsvaardigheden en het vergroten van de impact van leidinggevenden, kan de organisatie zich onderscheiden van de concurrentie en haar doelen bereiken.

Voor wie is deze leiderschapstraining interessant?
Onze training ‘Impactvol Leidinggeven’ is gericht op iedereen in een leidinggevende functie. Maar ook voor hen die willen leren inspireren en met beïnvloedingsstijlen aan de slag willen gaan is deze training zeer waardevol.

Inhoud training
Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze leiderschapstraining geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

  • De juiste impact creëren
  • Beïnvloedingsstijlen inzetten
  • De kracht van de juiste woorden kiezen
  • Diverse gesprekstechnieken
  • Leren inspireren
  • Persoonlijke vaardigheden, kwaliteiten en valkuilen
  • Effectieve communicatie
  • Persoonlijke leiderschapsstijl
  • Motiveren van medewerkers

Leiderschapstraining: oefenen met een trainingsacteur
Impactvol leidinggeven leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze leiderschapstraining bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur. Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen deze leiderschapstraining.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten. Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel
Na deze leiderschapstraining ben je in staat om jouw medewerkers optimaal te inspireren. Je weet diverse gesprekstechnieken toe te passen en impact te creëren als leidinggevende. Hiernaast beheers je verschillende beïnvloedingsstijlen waarmee je invloed weet uit te oefenen in jouw rol als leider.

Leiderschapstraining: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!
Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze referenties.

 


Details leiderschapstraining Impactvol Leidinggeven

Prijs op aanvraag

Niveau: Training (aansluitend op jullie organisatie)
Aanvangsniveau: Ervaring in leidinggevende functie
Trainingsduur: 7 lesuren
Studiemateriaal: Praktijkgericht

Wil je meer informatie ontvangen over deze
training of nader kennismaken?

Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!