Regietheater

  • Regietheater

Regietheater

Regietheater heeft als doel om op een ludieke wijze problematiek, valkuilen en/of dilemma’s op de werkvloer inzichtelijk en bespreekbaar te maken. Wil je op een luchtige wijze openlijk een discussie starten waarbij iedereen wordt betrokken, een bewustwordingsproces creëren of betrokkenheid tot betreffende problematiek vergroten? Regietheater is breed inzetbaar: van een select gezelschap tot de gehele organisatie.

Op ludieke wijze een ontwikkeling stimuleren
Regietheater kan een effectieve manier zijn om medewerkers te betrekken en te stimuleren om hun creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken om oplossingen te ontwikkelen. Het kan ook bijdragen aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers en helpen bij het ontwikkelen van inclusieve vaardigheden en mindset.

Werkwijze regietheater
Door middel van improvisatiescènes kunnen deelnemers zich verplaatsen in de positie van anderen en leren begrijpen hoe verschillende perspectieven en ervaringen kunnen bijdragen aan een inclusieve werkomgeving. Regietheater kan als een creatieve en interactieve manier worden ingezet om medewerkers te betrekken en te stimuleren om hun eigen ideeën en oplossingen te ontwikkelen.

Bij regietheatertrainingen kan de trainer de rol van de regisseur op zich nemen en de deelnemers uitnodigen om hun eigen interpretaties en oplossingen voor specifieke problemen of uitdagingen in te brengen. De trainer kan de deelnemers aanmoedigen om hun creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken om een verhaal te creëren en deze op het podium te brengen.

Regietheater aansluitend op de organisatie
Geheel op maat zullen er meerdere scripts geschreven worden waarin de betreffende onderwerpen, dilemma’s of problematiek uit jullie organisatie op ludieke wijze naar voren komen. Deze zullen vervolgens door onze (trainings)acteurs worden nagespeeld waarbij een trainer de verbinding met de deelnemers maakt en de discussie begeleidt. Tijdens het uitspelen van de diverse situaties hebben de deelnemers invloed op hetgeen er zich voor hun neus afspeelt. Zij hebben de regie over de scènes en kunnen deze bijsturen, veranderen en dus ook ingrijpen waar zij dit graag anders zien.

Laagdrempelig lastige situaties inzichtelijk maken met regietheater
Door deze toegankelijke manier van soms lastige situaties inzichtelijk maken wordt iedereen op laagdrempelige wijze vanaf zijn of haar plek betrokken in het gesprek welke vervolgens naar aanleiding van de regiescenes ontstaat.

Diverse effectieve werkvormen maken deel uit van dit complete programma. Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training in de vorm van regietheater geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Naast een ervaren trainer zal er in deze training ook gewerkt worden met een 2-tal trainingsacteurs.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze referenties.

 


Details regietheater

Prijs op aanvraag

Wil je meer informatie ontvangen of nader
kennismaken? Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!