Opleidingstraject tot Professioneel Trainer

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Search in posts
Search in pages

Opleidingstraject tot professioneel trainer
~  CRKBO erkende beroepsopleiding  ~

Wil je een verschil maken in het leven van anderen door hen te helpen hun communicatievaardigheden te verbeteren? Overweeg dan onze gerenommeerde “Opleiding tot Professioneel Trainer.” Deze uitgebreide training biedt jou de kans om je vaardigheden en kennis naar een hoger niveau te tillen, en jezelf te positioneren als een gewilde expert in effectieve communicatie.

Met deze high impact opleiding leg jij de meest complete basis om succesvol als professioneel trainer aan het werk te gaan!
Tijdens deze intensieve 15-daagse opleiding tot professioneel trainer gaan we naast de basisvaardigheden van het trainen ook de verdieping in zodat jij na afloop helemaal klaargestoomd bent om direct, zelfstandig of door andere organisaties, breed ingezet te kunnen worden als professioneel trainer op het gebied van communicatie en gedrag.
Als trainer heb je de mogelijkheid om anderen te inspireren, te motiveren en te begeleiden in hun ontwikkeling. Het gevoel van voldoening dat voortkomt uit het zien van positieve veranderingen bij deelnemers is onbetaalbaar. Wil jij straks aan de slag als trainer binnen de zorgsector, bij de overheid, in het bedrijfsleven of misschien wel heel ergens anders?

Jouw resultaat
Na het voltooien van dit opleidingstraject beschik je over exact de juiste vaardigheden en kennis om als professionele trainer te werken in verschillende contexten. Zo heb je o.a. de mogelijkheid om als zelfstandige of freelancer te werken en je eigen trainingsprogramma’s te ontwikkelen en aan te bieden aan verschillende organisaties en doelgroepen. Maar je kunt er ook voor kiezen om als bedrijfstrainer te gaan werken voor organisaties en bedrijven om hun personeel op te leiden en te ontwikkelen. Je kunt trainingen geven over verschillende onderwerpen, zoals communicatie, leiderschap, klantenservice, teambuilding en nog veel meer. Of kies jij liever voor de educatieve sector en ga jij als trainer aan de slag binnen scholen, hogescholen of universiteiten? Je kunt trainingen en workshops verzorgen voor docenten, onderwijsprofessionals en studenten op het gebied van lesgeven, didactiek en pedagogiek. Het carrièrepad dat je kiest als trainer hangt af van je persoonlijke interesses, expertise en doelstellingen.

Voor wie

Onze opleiding is ideaal voor iedereen die anderen op professioneel niveau wil trainen, coachen en begeleiden. Of je nu in het bedrijfsleven werkt, als freelance trainer aan de slag wilt gaan, of gewoon je carrière wilt verrijken met trainersexpertise, deze opleiding biedt een waardevolle investering in jezelf.

Deelname aan de “Opleiding tot Professioneel Trainer” is een investering in je toekomst als gerespecteerde en competente trainer. Het stelt je in staat om je volledige potentieel te bereiken en anderen te helpen hetzelfde te doen. Word een inspirerende en goed opgeleide trainer op het gebied van communicatie en gedrag.

Niveau: HBO werk en denkniveau
Aanvangsniveau: Geen specifieke vooropleiding vereist
Trainingsduur: 15 volledige lesdagen (tijden: 09.30-17.00 uur)
Met tussendoor de benodigde huiswerk- en reflectieopdrachten.

Aanpak

Je krijgt les van verschillende ervaren trainers welke allen hun sporen als succesvol trainer in het werkvel ruimschoots hebben verdiend. Van wie kun je immers beter les krijgen dan van zeer ervaren trainers zelf!? Elke trainer heeft zijn of haar eigen unieke kennis, ervaring en specialisatie. Door les te krijgen van verschillende trainers, ervaar je verschillende perspectieven en benaderingen binnen het vakgebied. De inzet van verschillende trainers tijdens deze opleiding biedt een rijke en diverse leerervaring, wat de algehele kwaliteit en waarde van de opleiding verder vergroot.

Naast de verschillende trainers ben je gekoppeld aan één vaste hoofdtrainer welke de voortgang van jouw persoonlijke ontwikkeling blijft bewaken tijdens het opleidingstraject. Je ontvangt tussendoor waardevolle feedback om zo effectief mogelijk toe te kunnen werken naar de proeve van bekwaamheid welke je zult afleggen tegen het einde van de opleiding zodat je in staat bent om succesvol het opleidingstraject af te ronden.

Ludiek Trainingen weet zich van veel andere opleiders te onderscheiden door heel praktijkgericht op te leiden. Aan het einde van het opleidingstraject zal er onder andere aandacht besteed worden aan het werkveld, hoe deze eruit ziet en hoe jij jezelf hierbinnen het beste kan profileren.

Naast het werken met veelgebruikte theorie, modellen en werkvormen binnen trainingen ga je ook onderzoeken waar jouw eigen kracht ligt als trainer. Zo ontdek jij tijdens deze opleiding waar jouw voorkeur ligt waardoor jij jezelf na afloop goed en doeltreffend weet te positioneren in het werkveld.

Doel

Naast het algemene trainingsdoel waarbij je na afronding over de benodigde vaardigheden en kennis beschikt om zelfverzekerd als professioneel trainer aan de slag te kunnen gaan sluiten we ook aan bij jouw persoonlijke leerdoelen.

Proeve van bekwaamheid
Gedurende de opleiding werk je toe naar de afsluitende proeve van bekwaamheid. Wanneer je deze met de juiste score weet te voltooien reiken we jou het certificaat uit. Uiteraard werk je hier stap voor stap naar toe en begeleiden we jou vol zelfvertrouwen richting deze succesvolle afronding.

Programma

Het opleidingstraject bestaat uit diverse modules. Om jou zo goed mogelijk klaar te stomen, en zo breed mogelijk inzetbaar te maken, voor de praktijk laten we je tijdens dit complete opleidingstraject tot professioneel trainer kennismaken met verschillende werkvormen, technieken en communicatiemodellen welke veel gebruikt worden binnen diverse soorten trainingen. Binnen de aangereikte modules kun je o.a. verwachten:

 • Uitmuntende Trainingsvaardigheden
  Je ontwikkelt uitmuntende trainingsvaardigheden die je in staat stellen om effectieve, boeiende en inspirerende trainingssessies te geven. Je leert hoe je complexe concepten op een begrijpelijke manier kunt overbrengen, waardoor deelnemers actief betrokken raken bij het leerproces.
 • Verhoogd Zelfvertrouwen
  Door de praktijkgerichte benadering van onze opleiding, krijg je veel mogelijkheden om te oefenen en je presentatievaardigheden te verfijnen. Hierdoor bouw je een diep gevoel van zelfvertrouwen op als trainer en spreker.
 • Effectieve Coachingstechnieken
  Je verwerft essentiële coachingstechnieken waarmee je individuele groei en ontwikkeling bij deelnemers kunt bevorderen. Dit stelt je in staat om waardevolle ondersteuning te bieden en positieve veranderingen te faciliteren.
 • Praktische Didactische Technieken
  We reiken je praktische didactische technieken aan om informatie op een duidelijke en begrijpelijke manier over te brengen. Je leert interactieve en boeiende leeractiviteiten te creëren om de betrokkenheid van deelnemers te vergroten.
 • Ontwerpen van Impactvolle Trainingen
  We leren je hoe je zelf een training kunt ontwerpen die aansluit bij de behoeften van je doelgroep. Je leert hoe je duidelijke leerdoelen kunt stellen en deze effectief kunt vertalen naar leeractiviteiten.
 • Vaardigheden in Groepsdynamiek
  Onze opleiding richt zich op het begrijpen en beheren van groepsdynamiek tijdens trainingssessies. Je leert hoe je een positieve en ondersteunende leeromgeving kunt creëren, waarin deelnemers actief participeren en van elkaar kunnen leren en hoe je eventuele uitdagingen binnen de groepsdynamiek het best kunt aanpakken.
 • Maatwerk voor Diverse Doelgroepen
  Elke groep deelnemers is anders, en we leren je hoe je je training kunt aanpassen aan verschillende doelgroepen. Of het nu gaat om bedrijfsprofessionals, studenten of individuen, je leert hoe je je training relevant en boeiend kunt maken voor elke groep.
 • Het Werkveld
  Aan het einde van het opleidingstraject zal o.a. aandacht worden besteed aan het werkveld. Krijg inzicht in de mogelijkheden, ontvang de nodige tips om succesvol, al dan niet als zzp’er, aan de slag te kunnen gaan en maak je op effectieve wijze een plan van aanpak om de volgende spreekwoordelijke meters in de praktijk te kunnen maken.Tijdens de opleiding kom je in contact met gelijkgestemde professionals en trainers. Dit biedt waardevolle mogelijkheden en we stimuleren om hiermee al direct aan je eigen netwerk te bouwen en om ook na afloop van het opleidingstraject kennis uit te blijven wisselen om zo verder te kunnen blijven groeien.Hiernaast bieden we jou de mogelijkheid om geheel kosteloos professionele videopresentatie op te nemen in onze mobiele studio om zo jezelf nog beter te kunnen presenteren aan je netwerk en eventuele opdrachtgevers.
Planning 2024

Het opleidingstraject tot professioneel trainer bestaat uit 15 intensieve lesdagen in onze opleidingsstudio, elk van 09.30 – 17.00 uur. Zie hieronder de planning van de opleidingsklas jaargang 2024 met bijbehorende cursusdata:

 • Opleidingsklas 2024/2025
  6, 13, 20 september, 4, 18 oktober, 1, 15, 22 november, 6, 13 december 2024
  + 17, 31 januari, 7, 21 februari, 7 maart 2025

– Locatie: Amstelveen
Goed bereikbaar zowel met auto als OV. Inclusief gratis ruime parkeergelegenheid voor de deur.

Investering

Dankzij het opleidingsbudget van Ludiek Trainingen investeer je nu geen  € 6.995,-
maar slechts: € 5.795,-  (vrijgesteld van BTW) voor dit gehele opleidingstraject!
* Het is eventueel mogelijk om het cursusgeld in meerdere termijnen te voldoen.

Inclusief:
✓ Trainingsmaterialen
✓ Locatie / opleidingsruimte
✓ Verzorgde lunch tijdens de 15 trainingsdagen
✓ Toolbox inclusief benodigdheden
✓ Onbeperkt koffie, thee, water, limonade en versnaperingen
✓ Persoonlijke videopresentatie en foto in mobiele studio (vrijblijvend)
✓ Korting op het Opleidingstraject tot Trainingsacteur (t.w.v. € 250,00)
✓ Een jaar lang toegang tot de verschillende Kennisevents van het
Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht (t.w.v. € 1.650,-)

Ontwikkelmoment in de praktijk

We streven er tijdens de opleiding tevens naar om onze cursisten een waardevol ontwikkelmoment in de praktijk aan te bieden. Hierbij sluit je aan bij een trainingssessie van één van onze trainers. Ervaar de dynamiek van een groep deelnemers en laat je inspireren door de werkwijze van de trainer. Dit is geen verplicht onderdeel van het opleidingstraject. Maar voor hen die dit graag willen wel een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te kunnen doen.

Videopresentatie

Aan het einde van het opleidingstraject bieden wij jou vrijblijvend de mogelijkheid om in onze mobiele studio een persoonlijk videopresentatie op te nemen. Hiermee kunnen wij, maar ook jijzelf, jou als kersverse trainer presenteren aan potentiële opdrachtgevers. Uiteraard maken we ook nog even een mooie foto van jou met je ontvangen certificaat en heb jij direct al mooi ‘promotiemateriaal’ en een  blijvende herinnering aan het mooie opleidingstraject welke je hebt afgerond.

Certificaat

Na een succesvolle afronding van deze opleiding tot professioneel trainer ontvang je een certificaat.
Ludiek Trainingen is een door het CRKBO erkende opleidingsinstelling betreffende kort beroepsonderwijs.

Ludiek Trainingen heeft zich tevens aangesloten bij de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO). Dit lidmaatschap toont aan dat Ludiek Trainingen zich committeert aan hoge standaarden op het gebied van kwaliteit, transparantie en het bieden van hoogwaardige opleidingen en trainingen.

Hiernaast is het certificaat branchebreed erkent door het het Nederlands Instituut voor Kennisoverdracht.
Een succesvolle afronding van dit opleidingstraject tot professioneel trainer stelt jou in staat om je kennis
en vaardigheden breed inzetbaar te maken binnen het werkveld.

Aanmelden

Let op: meld je tijdig aan! 
Wil jij ingedeeld worden voor dit meest complete opleidingstraject tot professioneel trainer?
Stuur tijdig het aanmeldingsformulier in of stuur een e-mail naar: info@ludiektrainingen.nl o.v.v. ’trainersopleiding’.
Bij aanmelding vragen we je om een korte motivatie mee te sturen waarin je aangeeft waarom je graag deel wilt nemen aan dit opleidingstraject.

Tip: Heb je interesse in deze opleiding tot professioneel trainer? Stuur dan tijdig jouw aanmelding in. Door de populariteit van onze opleidingstrajecten ontvangen we veel aanmeldingen. Tegelijkertijd zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Om de kwaliteit van de opleiding te kunnen blijven waarborgen werken we met kleine groepsgrootte van circa 6 tot 10 deelnemers.

Aanmeldingsformulier