Uitdagende Gespreksvoering

Uitdagende Gespreksvoering

Uitdagende Gespreksvoering: het voeren van lastige gesprekken
Het kunnen voeren van uitdagende gesprekken is een vaardigheid die van onschatbare waarde is in professionele situaties. Met deze training kun je je communicatievaardigheden versterken en zelfverzekerd de confrontatie aangaan binnen diverse lastige gesprekken.

Deze training in het voeren van uitdagende gesprekken biedt waardevolle inzichten en praktische technieken om je voor te bereiden op diverse gesprekssituaties. Of je nu moeilijke feedback moet geven, een conflict moet oplossen, slecht nieuws moet brengen of een onderhandeling moet voeren, wij geven je de tools om succesvol te communiceren en positieve resultaten te behalen. Onze ervaren trainers begeleiden je door het leerproces en bieden waardevolle feedback en ondersteuning. Ze zorgen ervoor dat je de geleerde technieken kunt toepassen en oefenen, zodat je zelfvertrouwen opbouwt in het voeren van uitdagende gesprekken.

Start met vertrouwen een uitdagend gesprek
Uitdagende gesprekken zijn gesprekken die complex of lastig zijn vanwege de aard van het onderwerp, de emoties die erbij betrokken zijn, de aanwezigheid van tegenstrijdige belangen of de mogelijke impact op de betrokkenen. Deze gesprekken kunnen verschillende vormen aannemen.

De training ‘Uitdagende Gespreksvoering’ is ontworpen om de deelnemers uit te rusten met de nodige kennis, vaardigheden en strategieën om succesvolle en constructieve gesprekken te voeren, zelfs in moeilijke situaties. De training omvat een breed scala aan onderwerpen en praktische oefeningen, gericht op het verbeteren van de communicatie en het bereiken van positieve resultaten.

Voor wie is de training Uitdagende Gespreksvoering interessant?
Uitdagende gespreksvoering is relevant voor iedereen die in de praktijk regelmatig te maken heeft, of zal gaan krijgen, met het voeren van moeilijke en uitdagende gesprekken en hen die hun communicatievaardigheden willen versterken.

Inhoud training
Iedere training is maatwerk. Wij ontwikkelen deze training op het gebied van uitdagende gespreksvoering geheel naar de behoefte van jouw organisatie. Met als leidraad thema’s als:

 • Inzicht in verschillende vormen van uitdagende gesprekken
 • Impact van uitdagende gesprekken op relaties en resultaten
 • Planning en voorbereiding van een lastig gesprek
 • Bevorderen van een open dialoog
 • Effectieve communicatie
 • Luistervaardigheden; wat zegt iemand nu echt?
 • Omgaan met conflicten en weerstand
 • Het bereiken van consensus en het nemen van weloverwogen beslissingen
 • Gespreksmodellen en technieken
 • Communicatiestijlen
 • Verbinding creëren
 • Persoonlijke uitdagingen

Uitdagende Gespreksvoering: oefenen met een trainingsacteur
De kracht van het voeren van uitdagende gesprekken leer je vooral door het te doen en te ervaren middels realistische praktijkscenario’s. Binnen deze training bieden we de mogelijkheid om te werken met een professionele trainingsacteur.
Door de inzet van een trainingsacteur kunnen situaties snel inzichtelijk en visueel aangeboden worden. Maar ook om deelnemers daadwerkelijk te laten ervaren wat gedrag doet en welk effect dit heeft is de inzet van een trainingsacteur van grote toegevoegde waarde binnen de training ‘Uitdagende Gespreksvoering’.

Dit alles uiteraard in een veilige leeromgeving waarin iedereen de mogelijkheid aangeboden krijgt om daadwerkelijk te ervaren en te oefenen met de aangereikte tools om zo de spreekwoordelijke eerste stappen te kunnen zetten.
Door de opbouw van de training, bestaande uit verschillende werkvormen, zal op laagdrempelige wijze de cursist meegenomen worden in de leermomenten met de trainingsacteur.

Algemeen trainingsdoel
Na het voltooien van de training ben je in staat om met vertrouwen en effectiviteit diverse vormen van uitdagende gesprekken aan te gaan. Je zult beter in staat zijn om je standpunt te verdedigen, feedback te geven en ontvangen, constructief om te gaan met conflicten en resultaatgerichte oplossingen te vinden. Dit zal bijdragen aan het opbouwen van sterke professionele relaties, het verminderen van spanningen en het bevorderen van een positieve en productieve werkomgeving.

Uitdagende gesprekken voeren: leren en ontwikkelen mag leuk zijn!
Wij zijn van mening dat persoonlijke ontwikkeling naast leerzaam ook leuk mag zijn! Sterker nog: de ervaring leert dat de leerstof hier ook veel beter door wordt opgenomen. Door de opbouw en inhoud van onze trainingen, met daarin afwisselende werkvormen en een goede balans tussen theorie en praktijk, investeren wij in een positieve en energieke leerbeleving.

Veel organisaties en cursisten gingen jou al voor.
Wij zijn trots op onze samenwerkingen welke je kunt terugvinden bij onze referenties.

 


Uitdagende Gespreksvoering

Prijs op aanvraag

Niveau: Training (aansluitend op jullie organisatie)
Aanvangsniveau: n.v.t.
Trainingsduur: 7 lesuren
Studiemateriaal: Praktijkgericht

Wil je meer informatie ontvangen over deze
training of nader kennismaken?

Neem gerust vrijblijvend contact
met ons op en laat je inspireren!